Neděle ve společnosti lilií na různých místech republiky

Máte rádi lilie? Dnešek je posledním dnem, kdy můžete navštívit řadu výstav s těmito rostlinami. Vzhledem k tomu, že každá z výstav se koná na jiném místě, tu svou si vybere opravdu každý.

  • Výstava nazvaná Krásné lilie z celého světa probíhá ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm od 9.00 do 17.00 hod in. Vystaveny budou soutěžní exponáty včetně obsáhlého sortimentu lilií vypěstovaných členy Specializované základní organizace Českého zahrádkářského svazu Lilium.
  • Jubilejní výstavu pořádá Specializovaná základní organizace Českého zahrádkářského svazu Lilie Hodonín. Jubilejní desátý ročník Mezinárodní výstavy lilií a jejich aranžmá se koná na městském úřadě v Horních Valech od 9.00 do 17.00 hodin. Vstupné je dobrovolné.
  • Výstavu lilií v Bolaticích organizuje Specializovaná základní organizace Českého zahrádkářského svazu Iris Hlučín ve spolupráci s tamějšími zahrádkáři. Zhlédnout můžete nejnovější odrůdy lilií všech skupin z celého světa. Vystavují pěstitelé z české i polské strany Slezska.

Blízko Kulturního domu je venkovský skanzen se zajímavými exponáty, které dokumentují život na Hlučínsku. Pro milovníky přírody se nabízí spojit cestu na výstavu s návštěvou Arboreta v Novém Dvoře.

  • Čtvrtá výstava lilií, kterou pořádá Specializovaná základní organizace Českého zahrádkářského svazu Martagon a Klub seniorů při MČ Praha Čakovice na zdejším zámku, vám dá nahlédnout do tajů českých lilií a novošlechtění našich liliářů. Seznámíte se s novinkami světového sortimentu. Otevřeno bude od 9.00 do 17.00 hodin. Vstup volný.

Organizace Martagon zve do svého kruhu všechny zájemce o pěstování těchto rostlin: Rozšiřte řady pěstitelů, získejte mnoho odborných informací a naučte se pěstovat krásné lilie. Každý člen dostává zdarma odborný časopis čtyřikrát ročně a získá i další výhody.

Doporučujeme

Články odjinud