Med z netradičních surovin
Milí čtenáři, protože vás velmi zaujal recept na pampeliškový med, máme tu pro vás další netradiční návod, podle něhož si budete moci tuto sladkou dobrotu připravit.
Vyzkoušejte, co vám příroda nabízí
Natrhejte si (opět připomínáme, že nejlépe na místech, kudy nejezdí auta) třicet květů černého bezu a pět lipových květů. Dále budete potřebovat jeden pomeranč, dva citrony, jeden kilogram cukru a jeden litr vody.
V zimě si pochutnáte
Bezinkové květy zbavte zelených stonků a natrhejte je na malé kousky. Poté je zalijte studenou vodou (jen tolik, aby se namočily) a přidejte opraný lipový květ, oloupané a na plátky nakrájené citrony a pomeranč. Celé povařte asi dvacet minut v litru vody.
Po uplynutí této doby vzniklý výluh odstavte a nechte louhovat jeden den. Další den jej pak přeceďte a propasírujte. Do šťávy, kterou takto získáte, dejte cukr a vařte tak dlouho, než med začne houstnout. Horký jej nalijte do pečlivě vymytých sklenic.