Kvetoucí orchideje hybridní i botanické si prohlédněte v Brně

Kvetoucí orchideje hybridní i botanické si prohlédněte v Brně

Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně pořádá tradiční otevřený víkend na téma Kvetoucí orchideje.

Akce se uskuteční ve dnech 10. a 11. března 2012 v prostorách skleníku (Brno Černá Pole, ulice třída Generála Píky 1, vstup hlavním vchodem arboreta od zastávky tramvají číslo 9 a 11, zastávka Bieblova).

Orchideje budou k vidění jen v sobotu a v neděli

Od 10.00 do 17.00 hodin budete mít po oba dny příležitost prohlédnout si tropické orchideje nejrůznějších druhů. Zajištěna bude také poradenská služba a prodej substrátů, hnojiv a květináčů.

Vstupné je 50 Kč, pro děti od 6 do 15 let, studenty do 26 let a seniory za 30 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí a 2 až 5 dětí) vyjde na 120 Kč. Děti do 6 let, ZTP a průvodci ZTP mají vstup zdarma.

Orchidejová džungle i aranžmá

Atraktivní výstavu, která patří k těm nejlepším, jež v České republice probíhají, si rozhodně nenechte ujít. Pravidelně je na ní k vidění velké množství orchidejí umístěných nejen ve skleníku, ale i v barevně dokonale sladěných aranžmá. 

Sbírku orchidejí Botanické zahrady a arboreta založili prof. Ing. J. Dušek a prof. Ing. J. Křístek v roce 1967. V dnešní době je ve sbírce soustředěno 4 000 taxonů tropických orchidejí, které pocházejí zejména z oblastí Střední a Jižní Ameriky, jihovýchodní Asie, Afriky (zejména Madagaskaru), Austrálie a Nové Guiney.

  • Podívejte se na fotografie z brněnské výstavy orchidejí, která se konala loni.
  • Praktický tip: Pokud máte, na nohy si obujte boty bez hladké podrážky. Ve skleníku s vysokou vlhkostí můžete snadno uklouznout.

Doporučujeme

Články odjinud