9
Fotogalerie

Květinový průvod v Havířově: nenechte si jej ujít!

Také se vám líbí květinové průvody? Občas bývají k vidění reportáže ze zahraničí, v nichž se to hemží smějícími se lidmi v průvodu, vozy nazdobenými barevnými květinami a sochami z nejrůznějších květů. Něco podobného můžete zažít i u nás!

Již tuto sobotu se od 11.00 hodin koná velkolepá akce nazvaná Havířov v květech. V květinovém průvodu městem půjde kolem dvou tisíc lidí, 35 nazdobených vozidel, 10 kočárů s koňmi, ale také například obří loutky, opice, velbloud a lama. 

Ulice Havířova ozdobí na 15 tisíc květů

Přípravy na květinou slavnost vrcholí. Během včerejšího odpoledne přijely do areálu Technických služeb kamióny s 15 tisíci květinami. Jsou mezi nimi například růže, chryzantémy, lilie, kaly, anturie, karafiáty nebo gerbery.

Právě z těchto květin budou nazdobena vozidla do sobotního průvodu a také se z nich budou tvořit květinové sochy. Představu o tom, jak bude akce vypadat, můžete získat ze snímků loňského průvodu.

Havířov_1.jpg
Havířov v květech 2009 

Letošní téma průvodu: zvířata

V sobotu 19. června se středem města v 11.00 hodin vydají květinami nazdobené osobní vozy a limuzíny, ale také motorky, tahače, domíchávače či multikáry. Tématem letošního ročníku Havířova jsou zvířata, a proto se lidé mohou těšit nejen na deset květinových soch na toto téma, ale také na živá zvířata v průvodu.

Havířov_2.jpg
Havířov v květech 2009 

Kromě koní půjdou v průvodu opice, velbloud a lama. Účastníky průvodu budou také děti mateřských škol, základních škol, středních škol, folklorní soubory, dechové orchestry, sportovní kluby, mažoretky, žongléři, bubeníci, obří loutky  apod. K vidění bude také barmanská show na autě, v průvodu půjdou i kynologové se 30 psy, včelaři, pohádkové bytosti a další.

Havířov_7.jpg
Havířov v květech 2009
Havířov_8.jpg
Havířov v květech 2009 

Zvolte sochu, která vás nadchne nejvíc  

Celý den budou na náměstí Republiky tvořit soutěžní družstva floristů květinové sochy na téma zvířata. Kolem 15.00 hodin tak budou moci lidé zhlédnou až dvoumetrové květinové sochy.

Havířov_5.jpg
Havířov v květech 2009  

„Lidé budou formou soutěžních kupónů vybírat ty nejkrásnější, jejichž autoři budou odměněni. Novinkou v letošním roce bude speciální hodnocení dětí. Cenou primátora města Havířova a Cenou Svazu květinářů a floristů ČR budou odměněni i vylosovaní hodnotitelé, tedy občané.  

Po 19.00 hodině bude vyhlášen vítěz veřejné soutěže o nejlepší slogan Havířova v květech. Celkem přišlo do soutěže 16 návrhů. Soutěž o nejlepší povídku a básničku ještě ukončena není. Lidé mohou své návrhy posílat do 10. září“,  uvedla hlavní organizátorka akce Radmila Friedlová.

Havířov_3.jpg
Havířov v květech 2009
Havířov_4.jpg
Havířov v květech 2009 

Na náměstí Republiky bude od 10.00 hodin připraven kulturní program pro děti i dospělé. Kulturní odpoledne proběhne na dvou pódiích pod širým nebem se spoustou her a soutěží pro děti. Vystoupí děti havířovských škol, folklórní soubory, ale také MIG 21, Čechomor, Eva a Vašek, Miro Šmajda a švédská skupina Rednex.  

Havířov_9.jpg
Havířov v květech 2009 
Havířov_6.jpg
Havířov v květech 2009 

Tančit a bavit se pod širým nebem bude celý Havířov. Květinovou letní slavnost zakončí „květinový“ ohňostroj. Konkrétní podobu kulturního programu najdete na internetových stránkách města Havířov.

Doporučujeme

Články odjinud