Křišťálově čistá voda v bazénu? Jedině s bazénovou chemií!

Čistota vody v bazénu je poměrně často podceňována. Jenže existuje celá řada nečistot, které jsou poměrně rizikové z hlediska lidského zdraví. Proto si pořiďte kvalitní bazénovou chemii!

Jakou bazénovou chemii můžete použít?

Anorganické nečistoty či nejrůznější mikroorganismy – to jsou hlavní zdroje znečištění v bazénech. Vzhledem k tomu, že v průběhu letních měsíců tráví spousta lidí ve vodě hodně času, a to včetně dětí, je třeba se těchto znečištění účinně zbavit. K tomu budete potřebovat především spolehlivou bazénovou chemii, která dokáže vodu udržet naprosto čistou. Jaké máte možnosti?

Probazen1.png
  • Chlorová chemie. Samozřejmě funguje na bázi aktivního chlóru. Ačkoli ji nemohou používat všichni (viz níže), je velmi efektivní v boji s nejrůznějšími nečistotami.
  • Bezchlorová chemie. Některé osoby jsou na chlór alergické, ovšem ani v tomto případě netřeba zoufat. Stačí totiž použít bezchlorovou chemii, jež funguje na bázi aktivního kyslíku a dnes je rovněž snadno dostupná.
  • Kombinovaná chemie. I třetí možnost je velice účinná. Za pomoci kombinované chemie, tedy např. Kombi tablet Maxi, také udržíte vodu v bazénu křišťálově čistou.
  • Bazénová chemie pro odstraňování řas a vločkovače. V neposlední řadě si lze pořídit speciální přípravky, které si poradí s řasami a zakalenou vodou.

Veškeré výše uvedené výrobky seženete levně v e-shopu Probazen.com. Navíc si je možné pořídit i testery pH a chloru, stejně jako přípravky k regulaci pH a tvrdosti vody. I to je velmi důležité, pokud chcete, aby byla voda v bazénu zdravotně naprosto nezávadná!

Doporučujeme

Články odjinud