K podzimu patří chryzantémy. Prohlédněte si je na výstavách

K podzimu patří chryzantémy. Prohlédněte si je na výstavách

K ozdobám podzimních zahrad patří chryzantémy. Pokud tyto rostliny učarovaly i vám, naplánujte si výlet na některou z jejich výstav – máme pro vás tři pozvánky, přičemž všechny výstavy se uskuteční od pátku 25. do neděle 27. října. 

V Ivančicích 

28. tradiční ivančická výstava chryzantém proběhne v sále Besedního domu. Na akci, kterou pořádá Specializovaná zahrádkářská organizace Chryzantéma Jižní Morava, budou k vidění jak výpěstky členů, tak i aranžmá vytvořená z květů, určená k různým příležitostem. Na výstavě lze získat informace o pěstování chryzantém na zahradě i v bytě a po dobu jejího konání bude zajištěn prodej těchto rostlin. 

V Hlinsku 

Klub Chryzantéma Hlinsko představí a k prodeji nabídne výpěstky svých členů a ukázky holandských květů na XIII. české a XXV. hlinecké výstavě chryzantém, jež se uskuteční v novém multifunkčním centru (při výpadovce směr Polička – Svitavy). Otevřeno bude od 9.00 do 17.00 hodin, součástí akce bude okresní kolo soutěže pro mládež v aranžování květů. Vystavené rostliny doplní sklo ze Sklárny Škrdlovice. 

Ve Šlapanicích u Brna

Výstava Barvy podzimu, na níž si návštěvníci budou moci prohlédnout velké množství nejrůznějších chryzantém a také ovoce a zeleninu včetně málo známých druhů, se uskuteční ve Šlapanicích u Brna v budově muzea (u kostela). V pátek ji můžete zhlédnout od 13.00 do 17.00 hodin a po oba další dny od 8.00 do 17.00 hodin, vstupné bude dobrovolné.

Doporučujeme

Články odjinud