Jarní Flora: Tajemná tvář světa s rejem masek a květů

Jarní Flora: Tajemná tvář světa s rejem masek a květů

Již 38. ročník květinové výstavy Flora Olomouc (20. - 23. dubna) ponese motto Tajemná tvář světa.

Fantastická Afrika, karnevalové Benátky, tradiční masopust či velkolepá divadelní scéna. To vše a mnohem více navštíví ti, kdo se ve dnech 20. až 23. dubna vypraví na Výstaviště Flora Olomouc na jarní etapu mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc 2017. „Zveme všechny návštěvníky na úchvatný průlet světem, jehož spojovacím bodem jsou masky všech možných podob,“ láká k návštěvě ředitel olomouckého výstaviště Jiří Uhlíř. Hlavní expozice v  pavilonu A bude podle jeho slov ve své zadní části navíc skrývat jedno překvapení. „Opět jsme navázali na tradici posledních let, kdy na naše výstavy zveme hosty z atraktivních zemí, a podařilo se nám domluvit spolupráci s velvyslanectvím Thajského království, které v pavilonu představí svou vlastní expozici,“ prozradil Uhlíř.

Převleky a maskování nejrůznějších podob budou hrát hlavní roli také v pavilonu C, a to díky Českému zahrádkářskému svazu. Ten zde představí expozici nazvanou Kamufláží k přežití, která návštěvníky seznámí s  metodami maskování, jimiž se rostliny a živočichové snaží odolávat nástrahám světa. Pavilon E zase nabídne expozici bonsají vytvořenou ve spolupráci s Bonsai museum Isabelia.

Po úspěchu včelařské výstavy, která byla součástí loňské letní Flory, se tento projekt vrací pod názvem Hanácká včela. V pavilonu H budou vedle včelstev a úlů k vidění také včelařské potřeby a pomůcky, chybět nebudou ani přednášky a poradny i prodej medu nebo medoviny. Poprvé budou mít své místo na olomoucké květinové výstavě také Farmářské trhy Flora. Ty se rozprostřou v Rudolfově aleji Smetanových sadů. Součástí jarní výstavy, která získala záštitu ministra zemědělství Mariana Jurečky, je opět veletrh drobné zahradní mechanizace Hortifarm a Jarní zahradnické trhy. To vše v pavilonech G a na venkovních plochách.

Jarní Flora Olomouc opět nabídne bohatý doprovodný program na scéně Samba naproti palmovému skleníku. V pátek a sobotu bude pódium patřit pásmu časopisu Receptář s lidovkami a country písničkami v podání skupiny Vinš Duo, pátečním vystoupením Jana Vančury a sobotním Leony Machálkové. Čtvrteční program obstará vystoupení žáků uměleckých škol a nedělní zábavné pásmo Radia Haná. Letní scéna u jezírka zase nabídne odpočinkovou zónu s deníkem Blesk.

Výstava bude otevřena denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné činí 150 Kč a 120 při online prodeji, zlevněné pro důchodce a studenty 80 a pro děti od 6 do 15 let 30 korun. Za rodinné vstupné zaplatí návštěvníci 250 korun v online předprodeji a 300 na místě.

Doporučujeme

Články odjinud