Jak vyrobit týpí do dětského pokoje. Rychle a levně

Jak vyrobit týpí do dětského pokoje. Rychle a levně

Děti týpí milují. A když ho navíc mohou mít ve svém pokojíčku, jsou doslova v sedmém nebi. Udělejte jim proto radost a vyrobte jim ho. S naším návodem to hravě zvládnete za deset minut.

Prázdniny už dětem za pár dní končí a s nimi i každodenní bezstarostné dovádění s kamarády na hřišti, v parku, na zahradě či v lese. Čekají je školka, ty starší pak škola a povinnosti. Přesto jim však ten nenáviděný začátek školního roku můžete trochu zpříjemnit. A nebude vás to stát příliš peněz, námahy ani stále chybějícího času.

Překvapte své ratolesti týpím stojícím v rohu jejich pokoje. Uvidíte, že takový neobvyklý prostor na hraní, který bude zároveň jejich malou skrýší, určitě ocení. Kluci si v něm budou hrát na indiány, holčičky se starat o své milované panenky. A všichni si v něm pak určitě rádi odpočinou po obědě, nebo náročném dni ve škole.

Máte obavy, že výrobu týpí nezvládnete? Podívejte se na následující video a uvidíte, že na tom není vůbec nic složitého. Popisný návod na výrobu pak najdete níže:

Na výrobu týpí budete potřebovat:

  • 4 bambusové tyče dlouhé dva metry (použít ale můžete i dřevěné násady ke smetáku)
  • dlouhý pevný přírodní provázek
  • nepoužívané klasické prostěradlo na dvoupostel
  • dřevěný kolíček na prádlo
  • barvy na textil (nemusí být)

Postup:

1. Všechny čtyři tyče k sobě asi 30 centimetrů od konce pevně svažte tak, že provaz budete mezi nimi různě překřižovat.

Pokud chcete, aby týpí bylo stabilní a odolalo dětskému řádění, provrtejte každou tyč asi dvacet centimetrů od konce a pomocí provázku je k sobě nejdříve pospojujte.

2. Svázané tyče roztáhněte do tvaru požadovaného jehlanu a ten ještě dalším svázáním zpevněte.

3. Poté si vezměte do rukou prostěradlo a konstrukci jím potáhněte. Na vrcholku látku sepněte kolíčkem a okraje zahrňte okolo tyčí, které budou představovat vchod do týpí.

Prostěradlo můžete ještě pomalovat barvami na textil, aby bylo týpí veselejší. Klidně do toho zapojte i děti a jejich neutuchající fantazii.

4. Dovnitř pak na zem dejte deku a nějaké polštářky, aby se tam dítě cítilo pohodlně.

Doporučujeme

Články odjinud