Jak na úžasné podzimní dekorace? Podívejte se na video, jak vytvořit srdce, věnec nebo dekoraci z šišek | Foto: iStock

Foto: iStock

Jak na úžasné podzimní dekorace? Podívejte se na video, jak vytvořit srdce, věnec nebo dekoraci z šišek

Podzim je na první pohled pošmourným obdobím, ale vlastně to je doba, která přímo překypuje barvami. V přírodě tak najdeme spoustu materiálu pro nádherné podzimní dekorace, které nás nebudou stát moc peněz. Pojďte si vyrobit mechové srdce, věnec z listí a dekoraci ze šišek. Veškerý postup najdete ve videích v článku.

Srdce z mechu

Jak vyrobit srdce či jakýkoli jiný tvar, který se vám líbí? Základ na dekoraci si můžete koupit v květinářství či zahradnictví nebo si ho sami vyřízněte z polystyrénu. Srdce pokryjte mechem, který přilepíte. Pak si zvolte, čím chcete plochu ozdobit. Použít můžete barevné listy, květy, drobné plody a další a vše přilepíte. Velmi snadno vám to půjde s tavnou lepicí pistolí.

Podívejte se na video, jak si vytvořit mechové srdce a věnec z podzimního listí:

Pokračování 2 / 4

Podzimní věnec z listí

Slaměný základ na věnec budete postupně zdobit. Můžete použít například zelené větvičky různých jehličnanů, které na podzim zastřiháváte. Také je lze kombinovat s větvičkami, jež jsou pokryté drobnými plody. Anebo s barevnými listy. Nezbytně budete potřebovat vázací drát.

Postup je vždy totožný. Nejdříve korpus několikrát pevně obvážete vázacím drátem a vytvoříte si očko, za které později věnec pověsíte. Potom na korpus přikládáte jednotlivé větvičky nebo listy, které vždy pevně obvážete, než přidáte další.

My jsme použili pouze dubové listy, a to dobarvované. Buď si je koupíte už upravené, nebo si je sesbíráte v přírodě a barvou na rostliny ve spreji si je upravíte sami. Výhodou je, že dobarvované listy neztrácejí barvu a nezešednou jako listy přírodní. Také díky velkému výběru odstínů barev na květiny můžete získat vskutku efektní, nevšední dekoraci. Dejte si pozor a při zakončování věnce nikdy neveďte vázací drát přes větvičku nebo list, ale pod nimi. Uděláte ho tak neviditelným. 

Podobně vytvoříte i podzimní věnec zdobený několika druhy okrasných rostlin, podívejte se na postup:

Pokračování 3 / 4

Skvělý tip, díky němuž vám věnec vydrží krásný i na příští rok

Pokud jste na věnec použili pouze dobarvované listy, stačí ho ve chvíli, kdy ho budete měnit za adventní výzdobu, zabalit do papíru a uložit. Až ho za rok vytáhnete, bude jako nový a můžete ho opět použít.

Pokračování 4 / 4

Nejjednodušší dekorace ze šišek: Vytvoříte ji během chvilky

Nemáte času nazbyt, ale nějakou dekoraci byste doma měli rádi? Zkuste ji vytvořit ze šišek, které nasbíráte na procházce s dětmi. Potřebovat budete už jen větší talíř a svíčku podle vlastního výběru. Celý návod najdete na videu níže:

Podívejte se na video, jak můžete udělat tu nejjednodušší podzimní dekoraci ze šišek:

Doporučujeme

Články odjinud