FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ s AbecedouZahrady.cz

Staňte se pozorovatelem své zahrady skrytým za hledáčkem fotoaparátu a zachyťte okamžik, který zprostředkuje deštivou atmosféru, jež vás upoutala. Přidejte popisek a vyhrajte srážkoměr.

Prázdniny s fotoaparátem v ruce

Milí čtenáři, také se vám zdá, že jsme do období letních prázdnin vpluli velkou rychlostí? Takovou, že člověk skoro nezpozoroval, že červenec je tu? Navíc oddechové státní svátky připomínající památku věrozvěstů Cyrila a Metoděje a Jana Husa, které k létu patří, vyšly letos na víkendové dny…

Přemýšlím nad tím, jaký býval 1. červenec pro nás všechny důležitý v dobách školní docházky. První den volna a svobody! S jakými plány jsme na něj tak radostně čekali!

V dospělosti nic takového není: termín dovolené si určujeme víceméně sami, takže už nám zbývají jen ty státní svátky, které ale dohromady dva měsíce prázdnin nedají.

Důležité je nepropadat skepsi a umět si udělat radost. Dobrá rada, ale ne vždy člověka napadá, jak se k pocitu štěstí probojovat. Nedávno jsem na toto téma mluvila s jedním malým chlapečkem, který mě překvapil: prý když je smutný, jde pracovat. U pětiletého dítěte bych taková slova nečekala. Měl pravdu. Jenže někdy člověk potřebuje popostrčit… 

Soutěžte s AbecedouZahrady.cz

A tak jsme pro vás takové popostrčení připravili. Tedy pro ty z vás, kteří mají k dispozici fotoaparát, výdobytek nacházející se v dnešní době téměř v každé domácnosti. Zúčastněte se fotografické soutěže, jejíž téma zní: ZAHRADA A DÉŠŤ.

Pošlete nám jen tu nejlepší fotku, která se vám na toto téma podaří udělat: čas máte až do půlnoci 24. srpna 2008. Snímky v dostatečné velikosti zasílejte společně s jejich komentářem a vaší adresou na soutez@abecedazahrady.cz. Do předmětu zprávy napište heslo Zahrada a déšť. Odpovědi poslané později a neoznačené uvedeným heslem nebudou do soutěže zapojeny.

Z došlých fotek pak v redakci vybereme pět, které se nám budou líbit nejvíce, a těm, kteří jim vdechli život, pošleme romanticky vyhlížející srážkoměry, které do soutěže poskytla třebíčská společnost I & CS.

srazkomer.jpg

Na jejích stránkách http://www.meteostanice.cz/ najdete nabídku měřících přístrojů, z nichž některé uvítají zahrádkáři, kteří chtějí být v obraze:

  1. přenosné srážkoměry, které jsou vhodné jak pro monitorování dešťových srážek, tak i pro samotné zavlažování
  2. meteorologické stanice se záznamem dat do PC, jež plní komfortnější a komplexnější službu: všechna meteodata jsou v jedné časové ose a je možné se k nim historicky a statisticky vracet
  3. zahradní teploměry, které slouží kromě dekorace také pro okamžitou informaci o aktuální teplotě
  4. bazénové teploměry, digitální i analogové
  5. přístroje pro měření pH a ostatních parametrů nutných k udržení bazénové vody v dobré kondici

Doporučujeme

Články odjinud