Elektrický vysokotlaký čistič

(Inzerce) Koncept čištění vodou pomocí tlaku asi nemusíme sáhodlouze představovat. Jestli takovýto čistič přímo nevlastníte, tak má jeden takový určitě některý z vašich sousedů a jistě se vám pochlubil.

Sami asi víte, jak často se zašpiní dům, zahradní nábytek anebo jiné venkovní plochy blátem a prachem. Čištění některých ploch může být téměř nadlidským úkolem, mnohdy může trvat celé hodiny a výsledek je nejistý.

Výhody a použití vysokotlakého čističe

Nejslabší vysokotlaký čistič dosahuje 25ti násobného tlaku, kterého můžete dosáhnout klasickou zahradní hadicí, jsou proto ideální pro čištění zahradního nábytku, plotů a dalších barvených předmětů, u kterých je žádoucí zachovat vrstvu, která je pod nánosem špíny. Středně a vysoce výkonné čističe dosahují až 100násobného tlaku zahradní hadice, tím jsou ideální na čištění větších ploch a odolnějších skvrn. Na rozdíl od slabších čističů se nemusíte bát, šplhání do výšek za účelem vyčištění klidně i ve výšce deseti metrů, s tím si výkonný čistič poradí a vy budete moci zůstat nohama pevně na zemi.

Druhy vysokotlakých čističů

Elektrický čistič samozřejmě není jediným možným druhem čističů. Na výběr je kromě elektrické verze také benzínem poháněná jednotka. Elektrický čistič má nevýhodu v podobě kabelu, Který zajišťuje provoz čističe a tím ho činí méně mobilním. Na druhou stranu je o mnoho tišší, proto, jestli máte na zahradě zásuvku a k dispozici prodlužovačku, vaši sousedé dozajista ocení vaše rozhodnutí pro elektrifikovanou verzi. Vysokotlaký čistič se nehodí do každého ročního období, a pokud chcete udržet okolí svého domu v relativní čistotě, bez nepořádku, můžete v zimě využít například kultivátor, nebo sněhové frézy.

snehove-frezy.jpg

Cena a koupě čističe

Jak asi tušíte, cenové rozpětí mezi jednotlivými čističi, může být značné. Můžete najít modely v řádu tisícikorun ale také takové, jejichž cena se pohybuje v desetitisícových částkách. Ty nejdražší z čističů jsou určeny především pro komerční účely a pro domácnost by byly neefektivní a jejich provoz by byl velice nákladný. Nejlevnější modely y nemusely stačit vašim požadavkům, proto je důležité ujasnit si, za jakým účelem stroj pořizujeme a zdali nám bude stačit slabší model anebo pořídíme model silnější. Provoz takového čističe není nikterak nákladný a může naopak šetřit vaše peníze. Oproti zahradní hadici uspoříte díky vysokotlakému čističi až 70% vody a to už je znatelná cifra.

Doporučujeme

Články odjinud