Děčínská kotva 2013: jak vypadá umění nejlepších českých floristů

Děčínská kotva 2013: jak vypadá umění nejlepších českých floristů

Pokud patříte k příznivcům floristického umění, vězte, že během následujících dvou dnů proběhne již 42. ročník soutěže Děčínská kotva, tentokrát na téma Floristika čtyřmi smysly. Jako obvykle se bude soutěžit v kategorii juniorské a seniorské.

Jak vypadá kytice pro osobu s poruchou zraku

Letošní Mistrovství České republiky, které se koná v rámci Děčínských slavností, pojali organizátoři jako poctu vynikajícímu českému vědci, vynálezci silonu a kontaktních čoček, profesoru Otto Wichterlemu – v tomto roce totiž uplyne sto let od jeho narození.

Ke spolupořadatelství byla z tohoto důvodu přizvána i Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky a část úkolů, které na účastníky mistrovství čekají, bude zaměřena právě na lidi s poruchami zraku. Součástí projektu je také zážitkový den pro nevidomé a slabozraké, který se uskuteční v pátek 17. května.

Na výlet do zámku

Nenechte si ujít výstavu všech soutěžních prací – bude probíhat od pátku 17. do neděle 19. května v jižním křídle děčínského zámku a těšit se můžete na floristické realizace na témata Čistá jako sklo, Růžové brýle, Kytice pro zrakově postiženou osobu či Pocta Otto Wichterlemu. 



Doporučujeme

Články odjinud