Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Uvažujete nad vánočním dárkem pro člověka, jenž je milovníkem vína a zajímá se o něj? Potěšit byste ho mohli dárkovým poukazem na kurz Základy sommelierství, který je určený pro širokou veřejnost. 

Co se absolventi kurzu naučí

Účastníci se v něm seznámí se zásadami při podávání vína a jeho přípravou před podáváním, s parametry servisu na degustace, snoubením pokrmů s jednotlivými druhy vín, historií révy vinné, základními odrůdami révy vinné v gastronomii, vinařskými oblastmi ve světě, druhy světových vín a v neposlední řadě s praktickými ukázkami servírování vína.

Kurz pořádá ve dnech 16. a 17. (čtvrtek, pátek) ledna 2014 Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně, přičemž během prvního dne se účastníci budou věnovat osmihodinové teoretické a praktické výuce v areálu Mendelovy univerzity v Brně a během druhého dne navštíví Národní salon vín ve Valticích, kde je bude čekat odborný výklad a volná degustace.

 

Informace od profesionálů 

Výuka se uskuteční pod vedením Ing. Kamila Prokeše, mistra České republiky v sekání sektů, pravidelného účastníka sommeliérských soutěží a enologa vinařství Progin a Ing. Jaromíra Veverky, vedoucího laboratoře a kontrolora kvality ve firmě Vinné sklepy Roztoky, člena komise Ministerstva zemědělství České republiky pro zatřiďování vína.

 

 

Cena kurzu Základy sommelierství je 2900 Kč, zahrnuje náklady na lektory, studijní materiál, víno, autobusovou dopravu z Brna do Valtic a zpět a vstupné do Národního salonu vín. Ve skupince se počítá s patnácti až dvaceti účastníky, kteří po ukončení kurzu obdrží osvědčení o jeho absolvování.

Zdroj: Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně

Doporučujeme

Články odjinud