Na výrobu originálních provázkových kraslic potřebujete jen barevnou přízi nebo vlnu, nafukovací balónky, krystalový cukr a vodu.

Na výrobu originálních provázkových kraslic potřebujete jen barevnou přízi nebo vlnu, nafukovací balónky, krystalový cukr a vodu.

Jeden díl krystalového cukru nechte rozpustit v jednom dílu vody.

Jeden díl krystalového cukru nechte rozpustit v jednom dílu vody.

Cukrový roztok pak svařte na sirup.

Cukrový roztok pak svařte na sirup.

Do nafukovacího balónku vložte čokoládová vajíčka.

Do nafukovacího balónku vložte čokoládová vajíčka.

Naplněný balónek nafoukněte na požadovanou velikost a dobře zauzlujte, aby vám během výroby neucházel.

Naplněný balónek nafoukněte na požadovanou velikost a dobře zauzlujte, aby vám během výroby neucházel.

Přízi nebo vlnu namáčejte do vychladlého cukrového sirupu a omotávejte kolem balónku všemi směry, dokud se vám stěny nebudou zdát dostatečně husté na to, aby vajíčka zevnitř nevypadla.

Přízi nebo vlnu namáčejte do vychladlého cukrového sirupu a omotávejte kolem balónku všemi směry, dokud se vám stěny nebudou zdát dostatečně husté na to, aby vajíčka zevnitř nevypadla.

Hotové vajíčko nechte dobře zaschnout, nejlépe do druhého dne.

Hotové vajíčko nechte dobře zaschnout, nejlépe do druhého dne.

Nakonec balónek uvnitř vajíčka propíchněte špičatými nůžkami nebo špendlíkem.

Nakonec balónek uvnitř vajíčka propíchněte špičatými nůžkami nebo špendlíkem.

Zbytky balónku opatrně vytáhněte z vajíčka ven.

Zbytky balónku opatrně vytáhněte z vajíčka ven.

Pomoci si můžete třeba pinzetou nebo peánem.

Pomoci si můžete třeba pinzetou nebo peánem.

Provázková velikonoční vajíčka se sladkým překvapením uvnitř určitě zaujmou.

Provázková velikonoční vajíčka se sladkým překvapením uvnitř určitě zaujmou.

Jeden díl krystalového cukru nechte rozpustit v jednom dílu vody.
Cukrový roztok pak svařte na sirup.
Do nafukovacího balónku vložte čokoládová vajíčka.
Naplněný balónek nafoukněte na požadovanou velikost a dobře zauzlujte, aby vám během výroby neucházel.
11
Fotogalerie

Překvapte děti na Velikonoce: DIY Provázková kraslice s čokoládovými vajíčky

Originální velikonoční dekorace i netradiční výslužka pro koledníky. Průhledná kraslice, ve které se ukrývají chutná čokoládová vajíčka, rozhodně zaujme. Její výroba je přitom neuvěřitelně snadná.

Na Velikonoce nemůžou mezi dekoracemi chybět jarní věnce, větvičky zlatého deště a ozdoby v podobě žluťoučkých kuřátek a oveček. Chybět samozřejmě nemohou velikonoční vajíčka ve všech možných podobách. My pro vás dnes máme tip na provázková velikonoční vajíčka se sladkým překvapením uvnitř. Zvládne je vyrobit každý a vypadají opravdu efektně. Do jejich výroby navíc můžete zapojit i děti, které se tím zabaví na celé odpoledne.

Budete potřebovat:

  • barevnou přízi nebo vlnu
  • nafukovací balónky
  • malá čokoládová vajíčka
  • krystalový cukr
  • vodu

V našem návodu používáme pro výrobu a zpevnění vajíček z provázků doma připravený cukrový sirup, se kterým mohou pracovat i nejmenší děti. Nahradit ho ale klidně můžete bílým univerzálním lepidlem, jako je například Herkules.

Pokračování 2 / 2

Jak na to:

  1. Nejdříve si připravte cukrový sirup, který vám poslouží místo lepidla.    Do hrnce nasypte jeden díl krystalového cukru, přidejte jeden díl vody a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Roztok pak na mírném ohni vařte tak dlouho, dokud nezačne houstnout a měnit se na hustší sirup. Ten pak nechte zchladnout.
     
  2. Do nafukovacího balónku vložte čokoládová vajíčka. Pomoci si můžete trychtýřkem vyrobeným ze svinutého tvrdého papíru. Počet zvolte podle toho, jak velkou kraslici se chystáte vyrobit.
     
  3. Naplněný balónek nafoukněte na požadovanou velikost a dobře zauzlujte, aby vám během výroby neucházel.
     
  4. Přízi nebo vlnu si nastříhejte na dostatečně dlouhé kusy a ty pak postupně namáčejte do cukrového sirupu (případně lepidla smíchaného s trochou vody) a omotávejte kolem balónku všemi směry, dokud se vám stěny nebudou zdát dostatečně husté na to, aby vajíčka zevnitř nevypadla.
     
  5. Omotané kraslice se stále nafouknutým balónkem uvnitř položte na  igelit nebo potravinářskou fólii a nechte je zcela zaschnout, nejlépe do druhého dne.
     
  6. Nakonec balónek uvnitř vajíčka propíchněte špičatými nůžkami nebo špendlíkem a jeho zbytky opatrně vytáhněte z vajíčka ven. Pomoci si můžete třeba pinzetou.

    [********************]

1.jpg3.jpg4.jpg

5.jpg6.jpg7.jpg

8.jpg9.jpg11.jpg10.jpg12.jpg

Doporučujeme

Články odjinud